נפגעי עבירה

המשרד מייצג נפגעי עבירה, לפי חוק זכויות נפגעי עבירה. כאשר אנו מייצגים קורבן של עבירת מין או אלימות או כל נפגע עבירה, אנו רואים את זכויותיו של הלקוח או הלקוחה, נפגעי העבירה.

לנפגע עבירה ישנן זכויות והגנות המגיעות לו לפי חוק. נפגע עבירה רשאי לתבוע, בנוסף לפיצויים שיתקבלו בסיום המשפט הפלילי, בתהליך של תביעה נגררת, אשר תקל עליו במסגרת ההליך המשפטי לטובת קבלת פיצוי מהפוגע.

המשפט הפלילי בישראל מתנהל בצורה כזו שהתובע היא המדינה ומן הצד השני נמצא הנאשם. נפגע העבירה אינו צד רשמי להליך. נפגע העבירה, למעשה מביט מן הצד בתקווה ובציפייה שהמדינה תעשה את המוטל עליה והנאשם, אם יורשע, יקבל את העונש המגיע לו.

חוק זכויות נפגעי עבירה, מסדיר את מעמדו של נפגע העבירה וקובע מספר זכויות שיעמדו לרשותו.

מיהו נפגע עבירה?

ככלל, נפגע עבירה הוא אדם שנפגע ישירות מביצוע עבירה או בני משפחתו, במקרה שהעבירה גרמה למותו של אותו אדם.

מהן זכויות נפגעי העבירה?

1.       החוק קובע כי לנפגע עבירה מגיעות מספר זכויות, בין היתר:

2.       הזכות להגנה ולפרטיות – צווים שונים שמטרתם להגן על הנפגע.

3.       הזכות לקבל מידע הנוגע לעניין תלונתם והתיק המתנהל בעניינם

4.       הזכות להביע עמדה במהלך המשפט הפלילי ולאחריו – נוכחות בבית המשפט, הבעת עמדה לגבי הסדר טיעון, הצהרת נפגע עבירה, עדות, תסקיר נפגע ועוד.

משרדנו מלווה את נפגע העבירה לאורך כל ההליך, ויכול להשפיע בצורה חוקית על הליכי חקירה, לאסוף מידע ולסייע לנפגע להבין ולעקוב אחר המתרחש. אנחנו נעזור לקבל את מלוא זכויותיו ולוודא שמערכות התביעה יבצעו את עבודתן על הצד הטוב ביותר.

לאחר שיסתיים ההליך הפלילי, בנוסף לפיצוי שיתקבל בהליך הפלילי, אשר מוגבל עד לסך של 258,000 ₪ בלבד, עומדת בפני הנפגע האפשרות להגיש תביעה אזרחית כנגד הפוגע.

הגיע הזמן שנפגעי עבירה יתבעו את זכויותיהם, פיצוי כספי אינו מילה גסה, ומן הראוי שמי שגרם לרע, ישלם על כך.

 

אל תילחמו במערכות לבד, אנחנו כאן בשבילכם.